De komende week kunnen we weer rekenen op temperaturen rond de 35 graden, wat het verleidelijk maakt om helemaal niets te doen. Bij zulke hitte voelen we ons vaak loom en futloos. De verleiding om je sportspullen in de kast te laten liggen en een verkoelend terrasje op te zoeken is groot. Toch is het helemaal niet nodig om je activiteiten op te schorten! Er zijn tal van manieren om comfortabel te blijven bewegen, zelfs bij hoge temperaturen. Het is namelijk bijna nooit te warm om te sporten. Zelfs bij extreme hitte kun je manieren vinden om actief te blijven zonder dat het een beproeving wordt.

Rekken en strekken

Als je om medische redenen niet in staat bent om intensieve oefeningen te doen bij warm weer, kun je nog steeds actief blijven met rek- en strekoefeningen. Dit vergt misschien wat discipline, maar het is een uitstekende manier om je spieren soepel te houden zonder je hartslag te verhogen. Yoga is hierbij een uitstekende keuze, niet alleen als volledige training, maar ook als manier om tot rust te komen. Met yoga versterk je je spieren en bevorder je je flexibiliteit, wat extra fijn is bij warme temperaturen.

Koel de gewrichten

Bij last van specifieke spiergroepen of gewrichten kan een koelelement of koelvest wonderen doen. Hoewel warmte vaak heilzaam is voor gespannen spieren, kan te veel warmte ongemak veroorzaken. Een koelvest houdt je torso koel en biedt verlichting, zowel tijdens als na het sporten. Dit helpt je spieren en gewrichten te verfrissen, ongeacht de buitentemperatuur.

Zoek koele ruimtes op

Hoewel buiten sporten aantrekkelijk kan zijn in mildere seizoenen, is het tijdens hete zomerdagen vaak aangenamer om binnen te blijven. Zoek koele ruimtes op waar je kunt trainen. Een thuis gym in de kelder van een vriend kan een geweldige optie zijn, en veel sportscholen zijn uitgerust met airconditioning om de temperatuur binnen aangenaam te houden. Dit maakt het niet alleen aangenamer om te sporten, maar zorgt er ook voor dat je effectief kunt trainen zonder oververhit te raken.

In de meeste gevallen draait het om discipline en het aanvoelen van je eigen lichaam. Laat de zomerhitte je niet ontmoedigen; blijf actief en in vorm, ook tijdens de warmste dagen van het jaar.

Terug
Alle blogcategorieën
Meest gelezen